Start About New work Big Paintings More paintings Illustrations Now Contact Länkar

Copyright Kerstin Pettersson, Visionshuset, Laxnetorpsv. 6, 64691 Gnesta, Sweden

Aliger-lo

Kerstin Pettersson

Jag har skrivit sen jag lärde mig forma bokstäver. Som barn fastnade jag i mina kompisars bokhyllor. Jag läste och jag skrev. Måleriet och texterna hörde ihop. När jag började resa till Ungern fram och tillbaka var jag tvungen att finansiera resorna så jag började skriva reportage. Det blev resereportage och senare undersökande reportage. Jag vidgade fältet och skrev krönikor (Moderna Tider), prosadikter (Svenska Dagbladet), en bok, sagor och det mesta som inte bara skulle vara en bruksanvisning. När jag flyttade ut på landet började jag översätta också. Från tyska som jag var helt flytande i och från engelska som jag raskt kastade mig in i igen. På landet måste man vara en mångsysslare. Det är ont om barer att mingla och knyta kontakter i.

Jag översatte hela Winsor & Newtons jättelika hemsida till svenska, slet mitt hår, suckade och pustade. Inte var det som att skriva skönlitterära texter men jag lärde mig massor.

Jag skriver alltså helst texter som ska gå lite utanför det vanliga men - igen - när man älskar språk är det helt okay med enklare språkjobb, bara beställaren förstår att uppskatta en bra och tydlig text. Googleöversättningar är urkul, men inget jag skulle använda själv.

Ring mig eller mejla om du har textjobb.  

Top of page

Ett tag var jag redaktör för Svenska Konstnärsförbundets tidning och då skrev jag följande text. Tråkigt nog är den aktuellare än någonsin.

ALE TRYCKBORG FALLER TILL FÖGA


Text: Hans Christian Nygårdh

Illustrations: Kerstin Pettersson

This is not yet a printed book. But the text and the illustrations are ready. This is the very serious and deeply humourous story about Ale Tryckborg, the boy who cannot say yes and who wants the world without limits.

Ale Tryckborg is a book for children and childish grownups.

In Swedish:

Ale Tryckborg tycker att Trotskij är ett mycket vackert namn och inget ord smakar så bra som NEJ. Varför ska vuxna bestämma mer än barn? Som liten bebis tar Ale kommandot och storståtliga och kraftfulla nejrop kantar hans väg, ända fram till altaret. Men där får Ale problem. Mer ska inte avslöjas om denna sanslöst roliga och pricksäkra bok om det trots som finns i både stora och små.


Why showcase a book that you cannot buy yet? Well, we can translate it and maybe it will be printed, in the future.

Varför visa en bok som man inte kan köpa en? Svar: Vill tillräckligt många läsa om Ales äventyr så kommer det bli en bok.